Se möjligheterna med lagkravet om fler laddplatser!

Den 1 januari träder lagkravet i kraft som innebär att parkeringsområden med fler än 20 platser måste erbjuda minst en laddstation för elbilar. Det kan ge huvudvärk för vissa och frågor som

– Hur ska vi hinna det?
– Blir det inte dyrt?
– Hur ska betalningen gå till?
– Kommer strömmen räcka till?

Vi på Laddsystem erbjuder en helhetslösning och hjälper er från start till mål med detta projekt. Hör av er idag, så svarar vi på era frågor och förvandlar en eventuell huvudvärk till en möjlighet!

Vad innebär det nya lagkravet?

En framtidssäkran

Enligt Trafikverkets framtidsprognoser kommer hälften (mellan 2 och 2.5 miljoner) av alla Sveriges bilar att vara elbilar redan vid år 2030. Det kommer alltså behövas många fler laddplatser för att tillgodose det ständigt ökade behovet, för att inte tala om just smart laddning så att vi jobbar hållbart med våra elnät. 

Vem och när gäller det?

Den 1 januari 2025 träder lagkravet i kraft som innebär att uppvärmda byggnader, som inte är bostadshus och har fler än 20 parkeringsplatser, måste ha minst en laddningspunkt.

Även de som bygger nya fastigheter behöver ordna eller förbereda för laddplatser. Om du bygger ett nytt bostadshus med fler än 10 parkeringsplatser, behöver du förbereda så att laddstationer enkelt kan installeras på din parkering senare.

Bygger du ett nytt kontor, en butik eller annan byggnad som inte är ett bostadshus och som har fler än 10 parkeringsplatser, ska du förbereda 20% av parkeringsplatserna med ledningsinfrastruktur och installera minst en laddningspunkt för elfordon.

Källa

Waybler_7887_3k

Varför ska vi välja Laddsystem?

Vi på Laddsystem Sverige AB är experter på elbilsladdning! Med tusentals leveranser över hela Sverige har vi samlat massor av erfarenhet och varit med om de flesta fallen. Vi samarbetar så ofta vi kan med lokala leverantörer och vår lösning – både mjukvara och hårdvara – är av högsta kvalitet. Men det som gör oss till oss och anledningen till våra nöjda kunder är:

→ Vi är grymma på strömfördelning

Ett bra laddsystem kan ladda många bilar på förhållandevis lite ström. Helst på den avsäkring som redan finns tillgänglig. Vår laddlösning kan ladda 4–6 gånger så många bilar på samma avsäkringsstorlek.

→ Med oss kan ni växa fritt

Våra laddboxar kan kommunicera med varandra trådlöst eftersom de också fungerar som nätverksenheter. Det innebär att du slipper krångliga kablar mellan laddboxarna, vilket gör det enkelt att installera och utöka systemet.

→ Vi har en flexibel betalfunktion

Hos oss så är det anläggningsägaren som är kung! Ni bestämmer vem som ska få ladda, när de kan ladda och hur mycket det ska kosta. Ta betalt via betalkort, app eller faktura; Ni bestämmer hur ni vill ha det.

→ Vi hjälper dig hela vägen

Vi har personal som inte gör annat än att hjälpa anläggningsägare och laddanvändare hela dagarna. Ja, även kvällar och helger finns det någon till hands för att svara på frågor kring laddningen, så att ni som anläggningsägare ska slippa krångel.

Läs våra kundberättelser

Är du intresserad och vill veta mer?

Hör av er till oss så diskuterar vi just ert projekt och era behov helt förutsättningslöst.  Du kan också boka ett digitalt möte i kalendern här intill. 

Kontaktuppgifter

Laddsystem Sverige AB
org.nr 559438-2706

+46 (0)250 800 00
hej@laddsystem.se

Besöksadress

Brudtallsvägen 14
792 32  MORA

Bankgiro
173-1512